Home » Gezondheidsondersteuning

Behandelmethoden

Je kunt in mijn praktijk terecht voor uiteenlopende fysieke en emotionele klachten. Verschillende behandelmethoden kunnen worden ingezet om stagnaties en blokkades op te heffen waardoor pijn- en andere klachten zullen verminderen en uiteindelijk kunnen verdwijnen, de energie weer vrij kan stromen en het helende vermogen van het lichaam zal worden gestimuleerd. 

Daarnaast kun je natuurlijk terecht voor een ontspannende massage.

 

Tijdens een eerste consult neem ik een anamnese af, voel ik de pols en bekijk ik de tong voor ik over ga tot behandeling

Ik maak gebruik van de volgende behandelmethoden:

 

Tuina massage

Tuina is een diepe massage die inwerkt op spieren, pezen, botten, gewrichten en zenuwstelsel. Door druk uit te oefenen op meridianen en acupunctuurpunten worden blokkades en stagnaties aangepakt en kan de energie weer vrij stromen. 

Tuina (twiena) is een behandeltechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt al ruim 2000 jaar toegepast.

Ook cupping en guasha kunnen tijdens een Tuina-behandeling worden toegepast.

 

Kruiden-adviezen

Ik maak gebruik van Chinese patentformules, vaste samenstellingen die al eeuwen succesvol gebruikt worden voor diverse klachten en westerse kruidenformules, onze eigen oeroude plantengeneeskunde die duizenden jaren dienden als de regulieren geneeskunde.

 

Magneetmassage

Een heerlijk onstpannende lichaamsmassage waarbij ook magneten worden gebruikt om te masseren. De magneten helpen het lichaam het zelfgenezende vermogen te versterken, de doorbloeding wordt verbeterd en daardoor werkt deze massage ook pijnverzachtend.

Een magneetmassage heeft een diepe ontspannende werking en kan de energie weer vrij laten stromen.

 

DEZE MASSAGE IS NIET GESCHIKT VOOR MENSEN MET ELEKTRONISCHE IMPLANTATEN ZOALS EEN PACEMAKER!

 

Dit in verband met eventuele verstoringen van de elektronica

 

Aromatherapie

Etherische olie bevat psychoactieve werkzame stoffen. Herinneringen en gevoelens worden gewekt. Zo kan onze stemming voor een belangrijk deel worden beïnvloed door de geur van etherische oliën. 
De olie helpt bij lichamelijke en psychologische klachten en ondersteunt het lichaam en de psyche bij haar zelfgenezend vermogen. De oliën worden opgenomen via de neus en de huid. Via de huid komen de oliën direct in ons lichaam terecht en beïnvloeden zo allerlei lichaamsprocessen. Samen met de liefdevolle aanraking van een massage brengt een aromatherapie - massage een verbinding tot stand tussen lichaam, geest en emoties.